Levendulás csoki bonbon
Ki ne csábulna el egy-egy csokoládés finomságtól??? Azt hiszem, csokiból sohasem elég...Van valami rettentően csábító benne, ami folyton kísértésre sarkallja az embert- és fuccs a diétának..., de sebaj, ennyit bőven megér!
A csoki fanoknak bizonyára nem kell ecsetelnem, hogy melyik csoki, milyen finom...Sőt az sem érdekel igazából, hogy miért ízlik, és mitől ez a nagy rajongás (bár van ennek valamiféle biokémiai magyarázata: endorfin és "társai"), a lényeg, hogy CSOKI legyen... Szóval egy levendulás csokirajongótól úgy gondolom nem nagy attrakció, hogy összedobjon egy levendulás csoki finomságot. Nagy tudomány sem kell hozzá, csak jó minőségű csoki, és egy helyes öntőforma. Ennyi...
A csokoládét darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne "süssük" meg, mert azzal már nem tudunk dolgozni. A szép fényes, olvadt csokoládéhoz adjunk kb. egy teáskanálnyi ( a csoki mennyiségétől függően) őrölt, szárított levendulavirágzatot. (Az egész virágzat úgy gondolom ront a csokoládé élvezeti értékén). Ezt követően öntsük a formába és várjuk meg, amíg megszilárdul.
A gourmandok akár meg is tölthetik! Ebben az esetben nem töltjük ki teljesen a formát, hanem egy kevés csokiréteget képezünk az alján, majd a kiválasztott tölteléket/krémet erre helyezzük, végül egy újabb réteg csokoládéval befedjük.
Remek nassolnivaló és kitűnő ajándék !