2014. november 8., szombat

Levendulás kávé

Egy különleges fekete

     Nem tartozom a fanatikus kávéfogyasztók táborába,ám, ha iszom, fontosnak tartom, hogy az íze kifogástalan legyen. Sokféle aromájú és minőségű kávét kipróbáltam már. Az áruházak polcain is figyelemmel kísérem az új "trendeket"- a  hagyományos  szemes kávétól egészen az ízesített változatokig. Épp egy ilyen szemrevételezés alkalmával fogalmazódott meg bennem, hogy már annyiféle aromával ízesített kávé létezik, vajon milyen lehet levendulás ízesítésben?
    Egy nyugalmas szombat reggelen nekiveselkedtem kávét darálni, és a tudatalattimból hirtelen előtört ismét a levendulás kávé gondolata. A kávészemekkel együtt egy kiskanálnyi szárított levendulavirágzatot is tettem a darálóba, s ahogy a friss őrölt kávé illata vegyült a levendula illatával, rögtön tudtam: ez csak finom lehet!
A levendulaillatban gőzölgő feketekávét nádcukorral, és habosított tejjel ízesítettem. Nagyon különleges, fonom ízt kaptam!
    Megkóstoltam " natúr" változatban  is, és bár nem fogyasztom ebben a formában, úgy gondolom, abszolút kellemes ízt kölcsönöz neki a levendula, s némileg tompít a kávé kesernyés ízén. 
    Ilyen egyszerűen, mindenféle macera nélkül feldobható egy hétköznapi kávé is, ráadásul gyógynövénnyel!

   Azt hiszem, ha minden nap nem is, de hétvégente és vendégek érkezésekor feltétlenül a levendulás kávé kerül majd a csészénkbe. 


További érdekes levendulás  tartalmakkal várjuk a  Kertvárosi Levendulás facebook oldalán!
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése