
Egy nyugalmas szombat reggelen nekiveselkedtem kávét darálni, és a tudatalattimból hirtelen előtört ismét a levendulás kávé gondolata. A kávészemekkel együtt egy kiskanálnyi szárított levendulavirágzatot is tettem a darálóba, s ahogy a friss őrölt kávé illata vegyült a levendula illatával, rögtön tudtam: ez csak finom lehet!
A levendulaillatban gőzölgő feketekávét nádcukorral, és habosított tejjel ízesítettem. Nagyon különleges, fonom ízt kaptam!
Megkóstoltam " natúr" változatban is, és bár nem fogyasztom ebben a formában, úgy gondolom, abszolút kellemes ízt kölcsönöz neki a levendula, s némileg tompít a kávé kesernyés ízén.
Ilyen egyszerűen, mindenféle macera nélkül feldobható egy hétköznapi kávé is, ráadásul gyógynövénnyel!
Azt hiszem, ha minden nap nem is, de hétvégente és vendégek érkezésekor feltétlenül a levendulás kávé kerül majd a csészénkbe.
További érdekes levendulás tartalmakkal várjuk a Kertvárosi Levendulás facebook oldalán!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése