2015. október 13., kedd

Levendulás limonádé

Hűsítő üdítő

    A levendulás finomságok közül talán a legnépszerűbb a növény főzetéből készült limonádé. A levendula karakteres ízét a savanykás citrom teszi igazán harmonikussá. A nyári melegben jéggel fogyasztva egyszerűen megunhatatlan, és vendégváró italnak sem utolsó! 



Akár gyömbérrel is ízesíthető.
Hozzávalók:

15 gramm szárított levendulavirág
1,7 liter víz
frissen facsart citromlé (ízlés szerint)
cukor vagy méz (ízlés szerint)

Fél liter vizet felforralunk, majd hozzáadjuk a levendulavirágzatot. Néhány perc főzést követően lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk. Az elkészült levendulás főzetet leszűrjük, vízzel felhígítjuk, ízesítjük.


     

 Érdemes megkóstolni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése