A levendulás finomságok közül talán a legnépszerűbb a növény főzetéből készült limonádé. A levendula karakteres ízét a savanykás citrom teszi igazán harmonikussá. A nyári melegben jéggel fogyasztva egyszerűen megunhatatlan, és vendégváró italnak sem utolsó!
![]() |
Akár gyömbérrel is ízesíthető. |
Hozzávalók:
15 gramm szárított levendulavirág
1,7 liter víz
frissen facsart citromlé (ízlés szerint)
cukor vagy méz (ízlés szerint)
Fél liter vizet felforralunk, majd hozzáadjuk a levendulavirágzatot. Néhány perc főzést követően lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk. Az elkészült levendulás főzetet leszűrjük, vízzel felhígítjuk, ízesítjük.
Érdemes megkóstolni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése